ZEILSCHOOL BAKBOORD
Start > Zeillessen Info > Jeugd
Laatste update:
12-09-2018 20:59:52

CheckStat

Jeugd

Met zeilen kun je niet vroeg genoeg beginnen, maar met een jaar of zeven is prima.
Natuurlijk is leren zeilen best eng, zomaar op het water in een wiebelig ding. Maar…, als je het eenmaal hebt geleerd, is het heerlijk om te doen.
Bij zeilen leer je al heel snel voor jezelf op te komen en zelf te beslissen. Je bent per slot van rekening zelf de "kapitein" op je schip. Jij bepaalt welke kant je opgaat, of je schuin wilt gaan of niet, jij hebt het roer in handen.
Natuurlijk heb je -zeker in het begin- de hulp van een instructeur nodig. Maar als je de eerste 10 lessen achter de rug hebt, doe je dingen die je eerst niet durfde. En dat was ook de bedoeling.

Bij Bakboord! wordt tot en met 12 jaar gezeild in de Optimisten en de Optibats. Bootjes met perfecte zeileigenschappen en genoeg drijfvermogen om de hele familie mee te nemen. Maar je zeilt er alleen in, dus heb je geen last van anderen.
Over drijfvermogen gesproken, je moet bij Bakboord! wel altijd een zwemvest aan, ook al is het nog zo warm en heb je de zwemdiploma's A t/m K. Maar, hoe gek het ook klinkt, als we even gaan zwemmen mag het zwemvest uit, dus moet je wel een zwemdiploma hèbben. Het is gewoon een kwestie van veilig-heid en vertrouwen. Zeilen doe je voor de lol en die pret moet niet bedorven worden. Daarom ga je ook maar met vijf andere bootjes tegelijk het water op. En de instructeur gaat in een motorboot mee.
Overigens is de Spiegelplas wel een erg veilig vaarwater. Je kunt niet wegdrijven tot aan Texel en je wordt niet meteen overvaren door een supertanker.

Na de Opti's komt de Laser Pico. Een onwijs snelle "tweezitter" met een midzwaard, geschikt voor de wat oudere jeugd. Bang om nat te worden ben je niet, omslaan hoort er bij en je moet een wetsuit met zwem-vest aan. Maar dan wordt het echt spectaculair! Spannender dan het beste computerspel, met jou in de hoofdrol.
Als je hierin les krijgt, moet je al wel redelijk goed kunnen zeilen. De instructeur geeft vanuit zijn motor-boot alle aanwijzingen om het laatste uit de boot halen. Je zeilt met z'n tweeën, om de beurt aan het roer.

Met meer mensen tegelijk aan boord leren zeilen kan ook, met de Valk. Maximaal 5 kinderen kunnen dan in één boot les krijgen. Heel gezellig en je leert goed en snel van de fouten van de anderen. En aan het eind van de cursus kan jij zo'n grote, stoere boot besturen. Wie kan dat nog meer zeggen?


Er zijn 2 bezoekers online

Het weer van vandaag:
weersverwachting
Windvoorspelling
Weeralarm!Instructeurs-hoekje
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mij