ZEILSCHOOL BAKBOORD
Start > Zeillessen Info
Laatste update:
12-09-2018 20:59:52

CheckStat

Zeillessen Info

Met zeilen kun je op verschillende manieren kennismaken.
Alléén of in een groepje, in cursusvorm of als ontspanning; in jeugdzeilboten of in kielboten. Om het te leren kun je naar Friesland of Zeeland gaan of gewoon in de buurt blijven. In Nederhorst den Berg op de Spiegelplas bijvoorbeeld, bij zeilschool Bakboord! Kan dat heel goed.
Zeilschool Bakboord! is een gemoedelijke, kleinschalige zeilschool, geen "zeilfabriek". De zeilstaf is goed met elkaar bekend en kan zonder problemen elkaars werk overnemen.

De Spiegelplas is een vrij onbekende plas, een beetje ingeklemd tussen de Vecht, Nederhorst den Berg en de Ankeveensche Plassen. Het is prachtig zeilwater. Groene eilandjes, picknicken en zwemmen, ruim water, veel wind en niet te druk vormen de toverformule voor heerlijke zeiltochtjes. Het ontbreken van gevaarlijke hoeken en het besloten karakter typeren deze fraaie zeilplas, waar grote scheepvaart ontbreekt en snelle motorboten verboden zijn.
Zeilschool Bakboord! prijst zich heel gelukkig met een plekje aan de Spiegelplas. Thuishaven van BAKBOORD! is de gezellige jachthaven De Rietlanden aan de Dammerweg in Nederhorst den Berg.
Hier kun je leren zeilen zonder dat je een eigen boot moet hebben. De boten liggen gewoon klaar, net als de zwemvesten en de wetsuits.

Er zijn verschillende cursussen, voor jeugd en voor volwassenen. De meeste van die cursussen zijn diplo-magericht, maar eerst oriënteren kan ook. In twee lessen van 3 uur kun je vaststellen of zeilen iets voor je is. Daarna kun je altijd nog inschrijven voor één van de cursussen, waarvan de tarieven uiterst redelijk zijn.

Vakantiezeilen voor de jeugd kan ook. Wil je in één week in je grote vakantie zeilen leren, dan kan dat bij Bakboord! heel goed. En je kunt gewoon thuis slapen, wat weer erg scheelt in de kosten.

BOTEN
De zwaard- en kielboten waarover Bakboord! beschikt zijn: Optimisten, Optibats, Laser Pico's en Valken. De zwaardboten worden tijdens de lessen gevolgd door de instructeur in een motorboot; bij de kielboten is de instructeur aan boord.

Optimisten en Optibats zijn jeugdboten zonder fok, met het uiterlijk van een badkuip en de zeewaardig-heid van een oceaanstomer. Veiliger bootjes zijn er voor kinderen tussen 7 en 12 jaar gewoonweg niet te vinden.
De Laser Pico is een stabiele zwaardboot die met of zonder fok wordt gezeild; alleen of met zijn tweeën. Als je het niet erg vindt om een "beetje nat" te worden is de Laser Pico een echte uitdaging.
De Valk is een perfect zeilende, snelle open kielboot, heel goed geschikt voor vijf personen.
Voor eigenbootbezitters zijn er mogelijkheden om aan boord van hun eigen schip zeilles te krijgen. Dat kan op de Spiegelplas of (bijvoorbeeld in een weekend) op het IJsselmeer.

CWO
Het zeilen bij Zeilschool Bakboord! is in principe diplomagericht en gebeurt onder leiding van deskundige en ervaren instructeurs. Naast de praktijk van het zeilen krijgen ook de theorie van het zeilen en de regel-geving op het water ruim aandacht.
Er wordt lesgegeven volgens de normen van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Daarin zitten drie niveaus I, II en III. Na een goed doorlopen zeilcursus wordt een CWO-diploma uitgereikt. Als nog niet alles even goed is, volgt een vorderingenstaat. Een CWO-diploma is landelijk erkend, zodat de cursus ook ergens anders kan worden begonnen, voortgezet of afgemaakt.

Lees hier meer over de cursussen voor jeugd of volwassenen.

Submenu


Er zijn 2 bezoekers online

Het weer van vandaag:
weersverwachting
Windvoorspelling
Weeralarm!Instructeurs-hoekje
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mij