ZEILSCHOOL BAKBOORD
Start > Nieuws
Laatste update:
12-09-2018 20:59:52

CheckStat

Nieuws

27 februari 2014
Het afgelopen jaar is er veel bij ons gebeurd! Deze gebeurtenissen hebben veel inpact gehad op ons gezin en op de activiteiten rond de zeilschool. Zoals jullie onderstaand kunnen lezen heeft dit uiteindelijk geleid tot een moeilijk besluit. Helaas hebben we moeten besluiten om ook in 2014 geen activiteiten binnen de zeilschool aan te bieden. We willen jullie nog steeds met veel plezier en vertrouwen doorsturen naar zeilschool Vinkeveen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0297-262200 of kijk op hun website www.zeilschoolvinkeveen.nl. Wij nemen aan jullie langs deze weg voldoende geïnformeerd te hebben en wensen jullie heel veel vaarplezier!

Met hartelijke groet, Esther van der Heijden

8 april 2013

In het jaar dat zeilschool Bakboord! 15 jaar bestaat gaan we het roer omgooien.

Wij hebben besloten om de activiteiten van Zeilschool Bakboord! te staken. Een besluit dat wij moeilijk vonden om te nemen, maar ook één

waar we volledig achter staan.

 

Vanwege gezondheidsredenen zijn we helaas genoodzaakt de activiteiten van de

zeilschool te beëindigen en ons roer zoals gezegd om te gooien.

 

Wij willen iedereen hartelijke bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben

gehad. In de afgelopen 15 jaar hebben we veel mooie herinneringen mogen maken en deze zijn ons erg dierbaar.

Iedereen bedankt daarvoor.

Wij hopen dat iedereen blijft genieten van het zeilen en veel op het water blijft vertoeven. 

 

Voor vervolg zeilcursussen willen we jullie doorverwijzen naar Zeilschool Vinkeveen, www.zeilschoolvinkeveen.nl of telefoonnummer 0297-262200.

Mochten jullie nog vragen hebben, we blijven per mail bereikbaar.

 

Wij wensen iedereen een behouden vaart en wie weet tot een volgende keer!

 

Met hartelijke groet,

Esther, Remco, Aniek en Lieke van der Heijden-Vendrig

5 januari 2012
Vandaag precies een jaar geleden plaatsten we het bericht op de site waarin we iedereen een gelukkig nieuwjaar wensten en aangaven dat de prijzen en cursusdata voor het nieuwe seizoen op de site waren gezet. Het was niet gepland, maar ook vandaag kunnen we jullie melden dat de prijzen en cursusdata voor 2012 op de website zijn vrijgegeven. We wensen iedereen een sportief, gezond en plezierig 2012 en hopen dat de zon maar veel mag schijnen!

13 juli 2011
Nog maar anderhalve week en dan start de zomervakantie in onze regio. Tijd voor een feestje! We hebben in de weken 30, 34 en 35 nog enkele plekken vrij en deze bieden we vanaf vandaag aan met een ACTIE! Als je je nu inschrijft voor een vakantiecursus ontvang je een korting van 10% op de cursusprijs. Gezien het beperkt aantal plaatsen geldt wel: volgorde van de inschrijving is leidend en vol=vol. De inschrijving vindt plaats via het invullen van het digitale aanmeldingsformulier op deze website. De actie loopt tot en met woensdag 20 juli 2011.

15 juni 2011
Afgelopen zondagochtend zijn we gestart met een minicursus, in 5 lessen van ieder circa 3 uur leren we de kinderen de beginselen van het zeilen. In totaal waren er 4 groepen op het water: één kielbootgroep en 3 optimistengroepen. Het weer werkte goed mee om van deze eerste les een feest te maken. De kinderen hebben geoefend met het optuigen en aftuigen van de boot, waar zit je in de boot, waar komt nu precies de wind vandaan, hoe kan ik rechtdoor zeilen en hoe kan je je boot draaien zonder stil te komen liggen. Al met al hebben we allemaal al veel geleerd en veel plezier gehad. We kijken alweer uit naar volgende week: dan gaan we leren hoe je overstag moet en hoe je moet "verzitten" in de boot. Als theorie zullen we bezig gaan met zeiltermen (bijvoorbeeld overstag, verzitten, hogerwal, lagerwal).

16 mei 2011
Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei "draaiden" we onze eerste vakantieweek van 2011. In totaal hebben er zeven kinderen bij ons gezeild. Al deze kinderen hadden al eerder één of meerdere zeilcursussen gevolgd en deze week stond dus in het teken van de basistechnieken verder verbeteren en extra technieken (bijvoorbeeld achteruit zeilen, zwaardbediening, S-Gijp, joystickbediening, deinzen, zelfstandig aanleggen) aanleren. De kinderen hebben flink hun best gedaan en ook veel plezier gemaakt op het water. Alle kinderen hebben aan het einde van de week hun diploma of vorderingenstaat behaald. Teska, Guido, Thomas, Ruben, Marijn, Bram en Freek: van harte gefeliciteerd!

         

23 maart 2011
De eerste inschrijvingen stromen al binnen en we zijn op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de boten weer te water gaan en de lessen kunnen beginnen. In het cursusprogramma voor de jeugd hebben we een wijziging aangebracht: de minicursus D4 start op zondag 12 juni a.s. en op zondag 10 juli 2011 zal deze cursus pas worden afgesloten.

5 januari 2011
Wij wensen jullie allemaal een heel goed, gezond en sportief 2011!
De tarieven en cursusdata voor 2011 zijn vanaf vandaag op de website geplaatst en kan iedereen zich weer aanmelden voor de cursussen in het voorseizoen en in de vakanties. Heb je belangstelling om een verjaardagspartijtje, een vrijgezellenfeestje of bijvoorbeeld een teambuildingsuitje  op en rond het water te organiseren dan kan je ook daarvoor bij ons terecht.

Verjaardagspartijtje in september 
We hebben deze maand een verjaardagspartijtje gehad. Met 8 kinderen hebben we in twee Valken een puzzeltocht gedaan over de Spiegelplas. Een van de kinderen was de stuurman, de andere bediende de zeilen, we hadden een navigator aan bord en het vierde bemanningslid vulde de opdrachten in. Jullie snappen het al, de instructeur aan boord hield het overzicht en hielp daar waar nodig. We hadden prachtig weer en we hebben met zijn allen erg genoten! Aan het einde van de tocht heeft iedereen wat lekkers gekregen en een leuke herinnering.

Familiedag in de Valk
In september hebben we ook een familiedag gehad. We hebben gevaren met 8 volwassenen in twee Valken. Wij hebben een puzzeltocht gedaan en afwisselend zat er iemand anders aan het roer. Zo wordt plezier afgewisseld met kennis opdoen en soms wordt ook de kennis getest. Op diverse nautische vlakken moesten er opdrachten uitgevoerd worden. Aan het einde van de "race" werd bekeken welk team het snelste alle boeien had gerond en de opdrachten juist had uitgevoerd. Het damesteam had deze keer gewonnen!

29 augustus 2010
De zeilschool is gisteren wezen zeilen op het Sluis- en Bruggenfeest in Weesp. Op Het Groene Punt in Weesp waren er diverse kinderactiviteiten te doen en restaurant Fort H uit Muiden verzorgde daar het eten en drinken. Fort H heeft de zeilschool gevraagd om een kinderactiviteit op het water te verzorgen. Natuurlijk wilden we dit graag verzorgen.
Kinderen vanaf 7 jaar en in het bezit van een zwemdiploma mochten samen met een instructeur een paar rondjes varen op het water naast Het Groene Punt. Het was een geweldige belevenis en vele kinderen hebben even een rondje kunnen zeilen.

7 augustus 2010
We hebben alweer drie zeilweken erop zitten en we genieten volop. In deze weken zijn er erg veel foto's gemaakt. We hebben inmiddels van de eerste zeilweek een leuke actiefoto uitgekozen en hiervan een tuinposter laten maken. Deze foto is te zien op de schutting bij de boten. We hopen op korte termijn nog meer foto's te kunnen ophangen om zo het vertrekpunt van de optimisten nog meer aan te kleden.

8 juli 2010
Vandaag zijn er 4 nieuwe optimisten op de zeilschool binnengekomen. Op dit moment worden ze gereed gemaakt om er volgende week al mee te kunnen varen. Verder zijn we druk bezig om de plek waar de bootjes liggen mooi en gezellig te maken. De vakantie is bijna begonnen we gaan veel zeilplezier maken deze zomer.

17 mei 2010
De eerste lessen zijn van start gegaan en we de voorbereidingen voor de zomervakantie zijn al gestart. We hebben er erg veel zin in en duimen voor zon én wind. 

2 januari 2010
De tarieven en cursusdata voor 2010 zijn op de website geplaatst.

31 december 2009
Langs deze weg willen wij iedereen een goed, gezond en gelukkig 2010 toewensen!

31 maart 2009
Op 31 maart j.l. is Mitchel Heeremans, een van onze instructeurs, bij een noodlottig ongeval om het leven gekomen.
Lees meer ...

22 februari 2009
Het programma 2009 staat vanaf heden op de website. Het inschrijven voor het nieuwe seizoen is vanaf nu dan ook weer via ons digitaal aanmeldingsformulier mogelijk. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen jullie ons bereiken via de mail (zie link op deze site) of telefonisch.
Ik wens iedereen langs deze weg alvast een goed zeilseizoen toe.
Met vriendelijke groet,
Esther

14 maart 2008
Het programma voor 2008 is gereed en ook de nieuwe prijzen voor 2008 staan vanaf heden op de website. Als alles volgens planning loopt zal de folder uiterlijk aan het einde van deze maand klaar zijn. 
Met vriendelijke groet,
Esther 

24 augustus 2007
Volgend jaar - in april 2008 - bestaat Zeilschool BakBoord al weer 10 jaar! Dit zal natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan... Meer nieuws over ons jubileum volgt spoedig op deze site.

19 Augustus 2007
Het was echt "Laserweer" afgelopen cursusweek: een dikke wind om mooi te planeren met de Laser Pico.
Hier zie hoe je lekker met de Pico kan planeren!


(met dank aan Sjors Titulaer voor het filmpje)

Voor meer filmpjes: kijk op de Filmpagina...

17 Augustus 2007
Er zijn weer veel foto's gemaakt tijdens de cursussen in week 32 (6-13 augustus) en week 33 (13-17 augustus). De foto's kun je bekijken op de Foto Album pagina.


Er zijn 2 bezoekers online

Het weer van vandaag:
weersverwachting
Windvoorspelling
Weeralarm!Instructeurs-hoekje
Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthoud mij